След премахване на катализатора при форсиране на място от 7000 оборота започва да припушва сив пушек
Известие
Collapse
No announcement yet.
Проблем - сив пушек
Collapse
X
-
Re: Проблем
Първоначално публикувано от axelСлед премахване на катализатора при форсиране на място от 7000 оборота започва да припушва сив пушек
П.П. Ти като там от форума на ламбо : При 305 км/ч свистене на вятъра. Нормално ли е ?
Даването на газ, води до пристрастяване!
Alfa Romeo 155 1.8TS by RuBig
Volvo V50 2.0D by RuBig
-
Абе хора я ми кажете на какво се дължи тази аномалия? Като я запаля колата няма пушек няма нищо (няма значение колко я форсирам) но след като загрее до 60-70 градуса почва да пуши. Това го прави само в дъждовно време. Наскоро си махнах и аз катализатора и се питам може ли да се дължи на това? Маслото и водата нямат проблеми, колата не съм я загрявал никога и много се съмнявам да е избила гарнитурата, но невъзможни неща няма! Както казах почва да пуши само когато е загряла и в дъждовно време. Някой ако има идея на какво може да се дължи тази аномалия нека да сподели! Ааа пушека е бялAlfa Romeo 166 2.4 jtd 04'г.
ex..Alfa Romeo 156 SW 1.9 jtd 00'г. ex..Alfa Romeo 155 1.8 TS 8V 94'г.
Comment
-
Първоначално публикувано от volkan.... Някой ако има идея на какво може да се дължи тази аномалия нека да сподели! Ааа пушека е бял...97' Alfa Romeo 146 1.6 TS
.....и тогава Ботев слязъл от Балкана със "Шмайзер" в ръка....
Comment
-
Добре де да речем, че е конденз. Как може да се премахне тогава? Трябва да си сложа катализатор ли или нещо друго? И не на последно място май гърнето на катализатора ми е спукано и се съмнявах че от там може да дърпа влажен въздух и затова да пуши така след като загрее. Дано да е конденз както казваш колега, дано! Че ако е нещо друго направо не ми се мислизащото май бях чел в други теми, че може и на развален дебитометър да се дължи това пушене.
Alfa Romeo 166 2.4 jtd 04'г.
ex..Alfa Romeo 156 SW 1.9 jtd 00'г. ex..Alfa Romeo 155 1.8 TS 8V 94'г.
Comment
-
Първоначално публикувано от pesho ot vracaПри мен в студено време когато карам на газ дори от ауспуха ми излизат капчици вода.
ALFA155 1.8TS 94 г.
При мен пък направо си капе вода от гърнетата и накрая от ауспуха пръска и като стои 1 минута на едно място и от долу стават направо гьолчета.Малки, но не са от 1 или 2 капки вода. А като позагрее и държа оборотите в 3000 направо от зад става всичко в пара.
Конденза е страшно много. Колата се кара студена. Като загрее до 60-70 градуса вече съм стигнал там където утивам и гася.
Като си свалях крайното гърне преди месец ватата беше буквално подгизнала и като го наклоних започна да си тече струйка вода.
Карам я на бензин. Нямам проблем нито с маслото нито с водата.
п.п. знам че темата е стараsigpicFiat Grande Punto 1.3 Multijet Alfa Romeo 155 1.8TS 8V -SOLD
Comment
-
Първоначално публикувано от fazanaПробий адна дупка отдоло на гьрнето да истича водата.Моето така го направих и сега като спра правя гьолчета.
Направих дупки да не ми пълни гърнетата,(точно от там сега тече и прави гьолчета ) ама то от къде я вади тая вода немога да си обясняsigpicFiat Grande Punto 1.3 Multijet Alfa Romeo 155 1.8TS 8V -SOLD
Comment
-
Ам че той пушека ако е от маслото не е ли един синкав.... Или се бъркамAlfa Romeo 155 1.8 8v '95 - Ex ... Alfa Romeo 156 2.0 TS '99 - Ex ...
Alfa Romeo 156 SW Facelift 2.4 JTD M-JET 20v '04 +++
Alfa Romeo GTV Phase 1 2.0 20v Тurbo '95 + Още едно 2.0 ТС ....
Comment
Comment